Voiko MyFitnessPal-sovelluksen tiedot hakea näyttöön lokikirjassa?

Tämä ei ole valitettavasti lähiaikoina odotettavissa.

Tiedämme, että MyFitnessPal on kätevä sovellus, jonka avulla voi seurata ruokavaliota, harjoittelua ja painoa. Olitpa aloittelija, joka seuraa kaloreita ja hiilihydraatteja, tai vanha konkari, joka seuraa makroja, MyFitnessPal on mainio sovellus, joka helpottaa seurantaa ja lisää motivaatiota tavoitteiden saavuttamisessa.

Tiedämme myös, että sovelluksen voi yhdistää Terveys-sovellukseen, joka helpottaa mm. harjoittelun seurantaa. Miksi MyFitnessPal-sovellukseen tallennettuja tietoja ei siis voi käyttää? Eikö lokikirja ja MyFitnessPal olisi unelmapari?

Itse asiassa ei. Eikä tämä ole MyFitnessPal-sovelluksen syy, vaan lähinnä kyse on siitä, miten Applen Terveys-sovellus käsittelee näitä tietoja. Hiilihydraattitietojen synkronointi MyFitnessPal-sovelluksen ja mySugr-lokikirjan välillä Applen Terveys -sovelluksen kautta on tällä hetkellä hieman ongelmallista.

Applen HealthKit ei tällä hetkellä tarjoa mahdollisuutta tunnistaa, milloin HealthKit-sovelluksessa olevaa arvoa on muokattu tai milloin se on poistettu. Tämän vuoksi käy seuraavasti:

• Syötät hiilihydraattiarvon MyFitnessPal-sovellukseen. Se siirtyy heti Terveys-sovellukseen.
  • Terveys-sovelluksesta se siirtyy mySugr-lokikirjaan. Tähän asti kaikki on hyvin.
  • Seuraavaksi lisäät vielä ruoan MyFitnessPal-sovellukseen. Taustalla MyFitnessPal EI siirrä toista (uutta) arvoa Terveys-sovellukseen, vaan se poistaa aiemmin tallennetun arvon ja tallentaa UUDEN arvon, joka on molempien ruokien yhteenlaskettu summa. Tämä uusi arvo näkyy Terveys-sovelluksessa (ja vanha, ensimmäiseksi syötetty arvo on poistunut).
  • Tämä uusi arvo siirtyy mySugr-lokikirjaan. Koska poistettu vanha arvo ei siirry mySugr-lokikirjaan (eli Terveys-sovellus ei kerro lokikirjalle, että syötettyjä tietoja on poistettu tai päivitetty), MOLEMMAT arvot näkyvät nyt lokikirjassa.

Yritämme saada tähän muutosta, mutta valitettavasti emme tiedä, milloin nämä muutokset otetaan käyttöön.

Olemme myös olleet yhteydessä Appleen ja toivomme, että he auttavat meitä kehittämään mekanismin, joka ilmoittaa Terveys-sovelluksen kautta tietoja saaville sovelluksille (kuten meidän sovellukselle), että tietoja on päivitetty tai ne on poistettu.

Olemme myös suositelleet heitä lähettämään MyFitnessPalille palautetta siitä, että Terveys-sovellukseen olisi paljon hyödyllisempää siirtää yksittäisiä ateriatietoja/arvoja kuin aterioiden yhteenlaskettuja määriä ja päiväkohtaisia määriä. Tulemme myös itse olemaan heihin yhteydessä.
Tällä hetkellä emme voi myöskään käyttää GoogleFit-sovelluksen tietoja niiden rajoittuneisuuden vuoksi (se raportoi vain esim. askelmäärät, aktiivisuuden kesto, etäisyys ja kalorit).

Huh, olipas siinä kerralla hurja määrä teknistä tietoa. Pahoittelemme, jos syvennyimme mielestäsi liikaa yksityiskohtiin.

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä lähettämällä viesti osoitteeseen support@mysugr.com. Autamme mielellämme!