Mitä voin tehdä, jos lokikirjasovellus ei saa yhteyttä Accu-Chek Guide -mittariini?

Joskus voi käydä niin, että lokikirjasovellus ei saa yhteyttä Accu-Chek Guide -mittariin. Jos näin tapahtuu, ei paniikkia – kokeile ensin, onko seuraavista ohjeista apua:

⚠️ JOS olet asentanut iPhoneesi JOITAIN muita diabetessovelluksia, siirry kohtaan Asetukset > (sovelluksen nimi) ja ota kyseisen sovelluksen Bluetooth pois käytöstä. Mittaria ei voida yhdistää mySugr-sovellukseen eikä tietoja voida tuoda, jos mittari on yhdistetty johonkin toiseen sovellukseen. ⚠️

Accu-Chek-mittari:

• Kytke mittari päälle painamalla OK-näppäintä.
  • Siirry mittarissa kohtaan ”Asetukset” ja paina OK-näppäintä.
  • Siirry kohtaan ”Langaton” ja paina OK-näppäintä.
  • Siirry kohtaan ”Yhdistäminen” ja paina OK-näppäintä.
  • Siirry kohtaan ”Pura yhteys” ja paina OK-näppäintä.
  • Merkitse luettelosta laite, jonka haluat poistaa mittarista.
  • Paina OK-näppäintä.
  • Näyttöön ilmestyy ilmoitus ”Poistettu: (laitteen nimi)”, ja näytön keskellä näkyy iso valintamerkki.

Poista seuraavaksi yhteys älypuhelimestasi:

iPhone:

* Varmista ensin, että mySugr-sovelluksen ilmoitukset ovat käytössä. Tämä on välttämätöntä, jotta yhdistäminen on mahdollista. Siirry kohtaan Asetukset -> Ilmoitukset -> ja etsi sitten mySugr. Tarkista, että päällä/pois-kytkin on vihreä.
* Varmista myös, että mySugr-sovelluksen sijaintipalvelut ovat käytössä. Siirry kohtaan Asetukset -> Yksityisyys -> varmista, että päällä/pois-kytkin on vihreä.
* Myös virransäästötila on otettava pois käytöstä (mikäli käytössä) -> siirry tätä varten kohtaan Asetukset -> vieritä alas ja napauta kohtaa ”Akku” -> ota alhaisen virran tila pois käytöstä.
* Lopuksi, jos käytössäsi on iOS 13 tai sitä uudempi versio, avaa iPhonen asetukset, vieritä alaspäin mySugr-sovelluksen kohdalle. Kytke sitten Bluetooth-kytkin päälle (tai vihreäksi), jotta sovellus voi käyttää Bluetooth-yhteyttä. Tämä on välttämätöntä, jotta yhdistetyistä laitteista voidaan tuoda tietoja.

Nyt kaikki perusasetukset on tehty ja voit yrittää yhdistämistä uudelleen:
Vanhan Bluetooth-yhteyden poistaminen:

• Siirry iPhonesi Bluetooth-asetuksiin.
  • Näet luettelon kaikista yhdistetyistä laitteista.
  • Yhdistetyn Accu-Chek-mittarin vieressä näet pienen kuvakkeen (i-kirjain ympyrän sisällä).
  • Napauta kuvaketta, jolloin näyttöön avautuu uusi ikkuna, jossa näkyy kohta ”Unohda tämä laite”.
  • Napauta kohtaa ”Unohda tämä laite” ja vahvista valintasi.
  • Mittari ei ole enää yhdistettynä älypuhelimeesi.

Yhteyden poistaminen mySugr-sovelluksesta:

• Avaa mySugr-sovellus ja siirry näytön alareunassa olevalle ”Yhteydet”-välilehdelle.
  • Valitse mittarisi ja napauta kohtaa ”Ota pois käytöstä”.
  • Käynnistä sitten puhelimesi uudelleen.

Seuraavaksi on totuuden hetki: avaa mySugr-sovellus ja yritä yhdistää uudelleen.

Android:

• Ota yhdistämisprosessin aikana ensin mySugr-sovelluksen sijaintipalvelut käyttöön. Voit ottaa ne uudelleen pois käytöstä, kun yhteys on muodostettu. Asetukset > Sovellukset > mySugr > Sijaintipalvelut. Varmista, että ne ovat käytössä.
  • Siirry Android-laitteesi Bluetooth-asetuksiin.
  • Näet luettelon kaikista yhdistetyistä laitteista.
  • Yhdistetyn Accu-Chek-mittarin vieressä on pieni ratas-symboli.
  • Napauta symbolia ja poista/pura yhteys (sanamuoto saattaa vaihdella eri laitteiden välillä).
  • Mittari ei ole enää yhdistettynä älypuhelimeesi.
  • Avaa lokikirjasovellus ja siirry sivuvalikon kohtaan ”Yhteydet”.
  • Valitse Accu-Chek-mittari ja napauta ”Ota pois käytöstä”.

No niin, yritetään vielä tyhjentää Bluetooth-välimuisti (vain Android)

• Avaa asetukset ja valitse Sovellukset.
  • Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä ja valitse Näytä järjestelmäsovellukset.
  • Etsi Bluetooth ja valitse Tyhjennä välimuisti ja sitten Poista tiedot.
  • Käynnistä nyt puhelimesi uudelleen.

Kun puhelin on käynnistynyt uudelleen, avaa mySugr-sovellus ja yritä uudelleen yhteyden muodostamista.

-------------------------------------------------------------------------------------------
**Huomautus: iOS-laitteeseen voi yhdistää enintään 3 saman nimen sisältävää laitetta (Guide, Guide Me jne.), mutta Android-laitteeseen vain yhden.