Siirtyminen mySugr:n asetusnäytöissä

Kun olet ladannut mySugr-sovelluksen ja syöttänyt käyttäjätunnuksen ja salasanan, sinua pyydetään vastaamaan muutamaan kysymykseen. Näiden kysymysten avulla voimme määrittää sovelluksen asetukset ja voit aloittaa sovelluksen käytön heti ilman, että sinun on ensin perehdyttävä asetuksiin.

Diabetestyyppi

Ensin sinulta kysytään, mikä diabetestyyppi sinulla on diagnosoitu. Jos et ole varma, valitse tässä vaiheessa ”Muu”, ja voit tarkistaa tämän myöhemmin diabetesvalmentajaltasi tai terveydenhuollon ammattilaiselta.

Diabeteksen hoito

Seuraavaksi sinulta kysytään hoidatko diabetesta insuliinilla (insuliinipumppu tai -kynä) vai/ja tableteilla. Sinun on valittava sopiva vaihtoehto molempien kohdalla, jotta ”seuraava”-painike aktivoituu. Tässä osiossa kysyttyjen kysymysten avulla pyrimme sovittamaan uuden merkinnän näytön omiin tarpeisiisi sopivaksi. Esimerkiksi insuliinikynän käyttäjillä on valittavana tietojen syöttönäytöllä enemmän vaihtoehtoja (esim. pitkävaikutteinen insuliini), kun taas pumpun käyttäjät voivat syöttää sovelluksen asetuksiin basaalin annosnopeutensa.

Jos et käytä insuliinia tai tabletteja, ei hätää. Valitse tässä näytössä tällöin ”Ei insuliinia” ja ”Ei tabletteja”, jotta voit siirtyä seuraavaan näyttöön.

Mittayksiköt

Seuraavassa näytössä sinulta kysytään, mitä mittayksikköä käytät. Ensimmäinen yksikkö on mittarin mittayksikkö. Jos mittarisi näyttää arvot 2- tai 3-numeroisina ilman desimaalipistettä (esim. 120), mittarisi mittayksikkö on mg/dL. Jos mittarisi näyttää arvot 2- tai 3-numeroisina desimaalipisteen kanssa (esim. 5,6), mittarisi mittayksikkö on mmol/L.

Hiilihydraattien kohdalla sinun on tiedettävä, miten lasket hiilihydraatit. Useimmat laskevat ne grammoissa (g). Jotkut diabeetikot taas laskevat hiilihydraatit käyttäen ”vaihtoannosta” (esim. 1 pala leipää vastaa 1 vaihtoannosta). Jos et ole varma, valitse tässä vaiheessa ”Grammat”, ja voit tarkistaa tämän myöhemmin diabetesvalmentajaltasi tai terveydenhuollon ammattilaiselta.

Tavoitealueet

Seuraavassa näytössä sinulta kysytään, onko sinulla erityistä tavoitealuetta. Jos terveydenhuollon ammattilainen on jo määrittänyt sinulle verensokerin tavoitealueen, voit syöttää sen tähän. Saatat käyttää sekä ihanteellista tavoitealuetta että suurinta sallittua tavoitealuetta. Jos esimerkiksi haluat, että verensokeri on 80–120, mutta et katso verensokerin olevan korkea tai matala ennen kuin se on alle 70 tai yli 160. Määrittämällä suurimman sallitun tavoitealueen voit valita, että sovellus merkitsee näiden arvojen välissä olevat arvot (yllä kuvatussa esimerkissä esim. arvot väliltä 65 ja 150) oranssilla, mikä tarkoittaa että arvot eivät ole ihanteelliset mutta tavoitealueen sisällä.

Mittari

Viimeisessä näytössä sinulta kysytään, mitä verensokerimittaria käytät. Jos mittariasi ei ole luettelossa, napauta kohtaa ”Muu laite” ja lopeta napauttamalla valintamerkkiä. (kuva 5)

Siinä kaikki!

Voit nyt käyttää upouutta tiliä! Halutessasi voit selata valikossa olevia asetusvaihtoehtoja ja muokata sovellusta tarpeittesi mukaan.

Voit muokata jopa uuden merkinnän näyttöä siten, että siinä näkyvät vain ne tiedot, joita yleensä tarvitset. Ohjeet tähän löydät täältä: https://support.mysugr.com/hc/en-us/articles/360001211509-Customize-Your-Logbook-