Wat kan ik doen als de logboek app geen verbinding kan maken met mijn Accu-Chek Guide-meter?

Het kan soms gebeuren dat de logboek app geen verbinding kan maken met de Accu-Chek Guide-meter. Maak je geen zorgen - probeer het eerst eens met deze stappen:

Op je Accu-Chek Guide-meter:
- Zet je meter aan
- Ga op de meter naar ”Instellingen”
- Selecteer ”Draadloos”, hierna ”Koppelen” en vervolgens ”Koppeling verwijderen”
- Als er een apparaat wordt weergegeven, moet je dit markeren en op OK klikken
- De verbinding tussen je meter en telefoon is nu verbroken

Op je smartphone:
Zorg er allereerst voor dat meldingen voor de mySugr app zijn ingeschakeld. Dit heb je nodig om te kunnen koppelen. Ga naar Instellingen > Meldingen > en zoek vervolgens mySugr. Zorg ervoor dat de schakelaar naar groen is omgezet.

iOS:
- Ga naar de Bluetooth instellingen van je iPhone
- Alle aangesloten apparaten worden weergegeven
- Naast je aangesloten Accu-Chek-meter zie je een klein symbool ("i" in een cirkel)
- Tik hierop en er verschijnt een nieuw scherm met de optie om ”dit apparaat te vergeten”
- Tik op ”Vergeet dit apparaat” en bevestig dit
- De meter is niet meer met je smartphone verbonden
- Open de logboek app en ga naar ”Verbindingen” in het zijmenu
- Selecteer je meter en tik op ”Deactiveren”

Android:
- Ga naar de Bluetooth instellingen van je Android-apparaat
- Alle aangesloten apparaten worden weergegeven
- Naast je aangesloten Accu-Chek-meter zie je een klein tandwielsymbool
- Tik hierop en ontkoppel/verwijder de meter van je smartphone (de bewoording kan van smartphone tot smartphone verschillen)
- De meter is niet meer met je smartphone verbonden
- Open de logboek app en ga naar ”verbindingen” in het zijmenu
- Selecteer je Accu-Chek-meter en tik op ”deactiveren”

Laten we nu eens proberen de Bluetooth Cache te wissen (alleen Android)
- Open je Instellingen en tik op Apps.
- Tik op de 3 punten in de rechter bovenhoek en kies Toon systeemapps
- Zoek Bluetooth en tik vervolgens op Wis cache en Verwijder data
- Herstart nu je telefoon.

Open zodra je telefoon opnieuw is gestart de mySugr app en probeer het koppelen opnieuw.