FAQ data invoer

Wat kan ik doen als de logboek-app geen verbinding maakt met mijn Accu-Chek Guide-meter?

Het kan gebeuren dat de logboek-app geen verbinding maakt met de Accu-Chek Guide-meter. Maak je geen zorgen, probeer het eerst met de volgende stappen:

⚠️ Als je een ANDERE diabetes-app op je iPhone hebt geïnstalleerd, ga dan naar Instellingen > (naam van de app) en schakel Bluetooth UIT voor die app. De meter maakt geen verbinding met de mySugr App en importeert geen gegevens naar mySugr als de meter is verbonden met een andere app. ⚠️

Op je Accu-Chek-meter:

• Klik op OK om je meter aan te zetten
  • Ga naar Instellingen en klik op OK
  • Ga naar Draadloos en klik op OK
  • Ga naar Koppelen en klik op OK
  • Ga naar Koppeling verwijderen en klik op OK
  • Markeer het apparaat dat je uit de meter wilt verwijderen en klik op OK
  • Je zou nu een bericht moeten zien met de tekst “Verwijderd: (naam van apparaat)” met een groot vinkje in het midden van het scherm

Verwijder vervolgens de koppeling van je smartphone:

iPhone:

* Zorg er eerst voor dat meldingen zijn ingeschakeld voor de mySugr App. Dat heb je nodig om te kunnen koppelen. Ga naar Instellingen -> Meldingen -> mySugr. Zorg ervoor dat de schakelaar op groen staat.
* Zorg er ook voor dat de locatieservice is ingeschakeld voor de mySugr App. Ga naar Instellingen -> Privacy -> zorg ervoor dat de schakelaar op groen staat.
* Je moet ook de energiebesparende modus uitschakelen (indien geactiveerd) -> om dit te doen, ga je naar Instellingen -> scroll je naar beneden en tik je op “Batterij” -> schakel de energiebesparende modus uit.
* Als je beschikt over iOS 13 of hoger, open je vervolgens de iPhone-instellingen en scrol je omlaag naar de mySugr App. Schakel vervolgens de schakelaar voor Bluetooth in (naar groen), zodat de app toegang heeft tot je Bluetooth-verbindingen. Dit is nodig om gegevens van je verbonden apparaten te kunnen importeren.

Nu alle basisinstellingen zijn geregeld, kun je het koppelingsproces opnieuw proberen:

• De oude Bluetooth-koppeling verwijderen:
  • Ga naar de Bluetooth-instellingen van je iPhone
  • Alle gekoppelde apparaten staan vermeld
  • Naast je gekoppelde Accu-Chek staat een klein symbool (“i” in een cirkel)
  • Tik erop en een nieuw scherm met de optie “Dit apparaat vergeten” zal verschijnen
  • Tik op “Dit apparaat vergeten” en vervolgens op “Bevestigen”
  • De koppeling met je meter is nu verwijderd van je smartphone

De koppeling verwijderen uit de mySugr-verbindingen:

• Open de mySugr App en ga naar “Verbindingen” in het tabbladmenu onderaan op het scherm
  • Selecteer je meter en tik op “Deactiveren”
  • Start nu je telefoon opnieuw op.

Nu komt het moment van de waarheid: open de mySugr App en probeer opnieuw te koppelen.

Android:

• Schakel eerst de locatieservices in voor de mySugr App tijdens het koppelingsproces. Je mag ze weer uitschakelen als je klaar bent. Instellingen > Apps > mySugr > Locatieservices. Zorg ervoor dat ze zijn ingeschakeld.
  • Ga naar de Bluetooth-instellingen van je Android-apparaat
  • Alle aangesloten apparaten worden weergegeven
  • Naast je aangesloten Accu-Chek-meter staat een klein tandwielsymbool
  • Tik erop en ontkoppel/verwijder de meter van je smartphone (de formulering kan verschillen van smartphone tot smartphone)
  • De meter is niet meer verbonden met uw smartphone
  • Open de logboek-app en ga naar “Verbindingen” in het zijmenu
  • Selecteer je Accu-Chek-meter en tik op “Deactiveren”

Laten we nu proberen het Bluetooth-cache te wissen (alleen Android)

• Open Instellingen en tik op Apps.
  • Tik op de 3 stippen in de rechter bovenhoek en kies Systeem-apps weergeven
  • Ga naar Bluetooth en tik op Cache wissen en Gegevens verwijderen
  • Start nu je telefoon opnieuw op.

Zodra je telefoon opnieuw is opgestart, open je de mySugr App en probeer je vervolgens opnieuw te koppelen.
------------------------------------------------------------------------------------------
**Let op: Aan een iOS-apparaat kunnen maximaal 3 meters met dezelfde apparaatnaam (Guide, Guide Me, etc.) worden gekoppeld, maar aan een Android-apparaat slechts 1.