Hoe schakel ik de automatische maandelijkse of jaarlijkse betalingen uit?

Dat is heel gemakkelijk, en je bent er met een paar klikken.

Voor Android-apparaten: (via Google Play)

Een abonnement annuleren

Het is niet zo dat je het abonnement opzegt door de app te verwijderen.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Controleer of je bent aangemeld bij de juiste Google-account.
  3. Klik aan de linkerkant op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt opzeggen.
  5. Klik op Beheren en dan op Abonnement annuleren.

Als je een abonnement met een app hebt en als deze app wordt verwijderd van Google Play, dan wordt je toekomstige abonnement opgezegd. Je ontvangt geen geld terug voor je eerdere abonnementen.

*Wat gebeurt er nadat je annuleert*

Als je een abonnement opzegt, kunt je het abonnement blijven gebruiken zolang je betaald hebt.

Als je bijvoorbeeld op 1 januari een jaarabonnement koopt en de jaarlijkse abonnementskosten betaalt, en vervolgens besluit om je abonnement op 1 juli op te zeggen:

• Dan heb je tot 31 december toegang tot het abonnement met de PRO-functies.
  • Op de daaropvolgende 1 januari wordt geen nieuw jaarabonnement meer in rekening gebracht.

Let op: zelfs als je hebt opgezegd, heb je mogelijk nog dagen over in het betaalde abonnement. Het abonnement eindigt in dit geval niet direct. Bij je abonnement hoort nu te staan “Vervalt op (datum)” in plaats van “Wordt verlengd op (datum)”.

Als er nog steeds staat "Wordt verlengd op (datum)”, dan is de annulering van het abonnement niet goed verwerkt en dien je de stappen opnieuw uit te voeren.

Voor iOS-apparaten (Apple):

Je kunt het abonnement als volgt annuleren in iTunes: https://support.apple.com/en-en/HT20203

*Momenteel kan ons ondersteuningsteam je automatische betalingen niet voor je stoppen. Volg de bovenstaande stappen uit als je niet langer geabonneerd wilt zijn op Pro, ook al hebben we je account verwijderd. Dit komt doordat de overeenkomst voor de betaling tot stand is gekomen tussen jou (de gebruiker) en de dienst (Google Play of Apple iTunes) en niet rechtstreeks met ons. Dankjewel voor je begrip!*