Wat is Apple Health en wat zijn de voordelen?

Wat is Apple Health en wat zijn de voordelen ervan?

Met Apple Health kun je al je fitness- en gezondheidsgegevens op één plek verzamelen. Hoe kun jij daarvan profiteren? Het betekent dat je de gegevens uit het logboek kunt synchroniseren met de Health-app en andersom. Handig, hè? Natuurlijk blijf jij de baas en bepaal jezelf of je dit toestaat en welke gegevens je wilt delen.

Ga naar de instellingen in het logboek om te bepalen welke informatie wordt gedeeld met de Health-app.

Als je besluit om Apple Health te gebruiken en toestemming geeft aan mySugr Logboek om ermee te communiceren, dan moet je weten dat alleen nieuwe invoergegevens van mySugr naar de Health-app worden gesynchroniseerd. Oudere gegevens uit je logboek worden niet gesynchroniseerd of aangevuld met de Health-app. MAAR oudere gegevens in Apple Health worden wel in mySugr ingevoerd wanneer je mySugr toestemming geeft om de aanwezige gegevens in Health te “lezen”.

Als je er klaar voor bent, is het heel eenvoudig om verbinding te maken met Apple Health in je mySugr App. Tik gewoon op “Verbindingen“ in de navigatiebalk onderaan op je scherm. Je ziet dan Apple Health als een optie om verbinding mee te maken. Tik erop en tik op de grote groene verbindingsknop en de verbinding zou dan geregeld moeten zijn.

OPMERKING: Kort geleden hebben we vreemd gedrag opgemerkt bij gegevens afkomstig van apps van derden (MyFitnessPal komt bijvoorbeeld veel voor) die naar Apple Health worden geschreven. Vanwege de manier waarop deze apps hun gegevens opslaan in Apple Health, hebben we de automatische goedkeuring voor het synchroniseren van gegevens van deze apps naar mySugr uitgeschakeld.

Deze apps worden regelmatig opnieuw beoordeeld; dus als je gegevens in je mySugr App mist die je eerder wel kon importeren, neem dan contact met ons op en we laten je weten of de betreffende app is uitgeschakeld.

Maar geen paniek: we bekijken de apps zorgvuldig van geval tot geval, keuren apps goed waarbij zich geen problemen voordoen en proberen oplossingen te bedenken voor de andere gevallen. We horen het daarom graag van je, als je problemen hebt om gegevens van apps van derden via Apple Health te synchroniseren met mySugr Logboek. Stuur ons een bericht via de help-knop rechtsonder en laat ons weten welke app je gebruikt, dan nemen we contact met je op om deze te bekijken.