Kan ik het monster uitschakelen?

Onze mascotte, het monster, is niet iets dat we kunnen uitschakelen; het is de inspiratie voor de app zelf (wat zullen we ervan zeggen, diep in ons hart blijven we toch kinderen!). Het is bedoeld om een glimlach op te wekken en er voor je te zijn als een metgezel bij je dagelijkse logboekinvoer en diabetesbeheer.

Waarom een monster?

Diabetes kan soms gemeen aanvoelen. Hoe vaak gebeurt het niet dat je alles goed hebt gedaan, alle regels en instructies hebt opgevolgd zoals je geleerd is – en toch ging het nog steeds gek? Krijg je dan geen zin om al die diabetesspullen in een hoek te smijten? Op zulke momenten voelt je diabetesmonster als een vijand!

Als alles goed gaat en je bloedglucose meewerkt, voel je je goed. Je diabetesmonster in de mySugr App springt rond, lacht en maakt grappige geluiden. Het leven is goed en je diabetesmonster voelt meer als een vriend of een huisdier. Wist je dat je het kunt kietelen en zelfs een naam kunt geven?

Hoewel we het monster niet kunnen verbergen, kun je de geluiden die het maakt, wel uitschakelen als je dat wilt!

In iOS kun je de monstergeluiden als volgt uitzetten:

• Tik op de knop “Meer“ in de navigatiebalk rechts onderaan
  • Tik op het kleine tandwielpictogram met “Account en instellingen“
  • Scrol omlaag naar “Mijn monster”
  • Zet de kleine schakelaar naast “Monstergeluiden“ op “Uit“ (schakelaar wordt wit)

Monstergeluiden uitschakelen in Android:

• Zoek en tik op “Meer“ in je navigatiebalk rechts onderaan op je scherm
  • Tik op het kleine tandwielpictogram met “Account en instellingen“
  • Open het tabblad “Instellingen“ bovenaan op je scherm
  • Zet de kleine schakelaar naast “Monstergeluiden“ op “Uit“ (schakelaar wordt wit)