Waarom moeten locatieservices zijn ingeschakeld tijdens het koppelen?

Het klinkt misschien een beetje raar om te vragen om locatieservices, maar we willen alleen informatie ontvangen als jij daarvoor toestemming hebt gegeven.

Onze stafmedewerker voor gegevensbescherming heeft hier wat onderzoek naar gedaan en heeft het volgende gevonden:
Google heeft besloten om het scannen en koppelen van Bluetooth LE-apparaten ALLEEN toe te staan als toegang tot locatiebepaling is gegeven. De redenering hierachter is dat het bij ingeschakeld scannen en koppelen van Bluetooth-apparaten mogelijk is om Bluetooth-locatiebakens met lage energie te zien, waardoor de locatie van de gebruiker kan worden onthuld aan de scannende app.
(gedocumenteerd op https://developer.android.com/guide/topics/connectivity/bluetooth-le)

Omdat deze toestemming moet worden gevraagd, heeft de gebruiker van een Android-smartphone de gelegenheid om de potentiële blootstelling te herkennen. Dus elke app (zoals mySugr) die verbinding wil maken met een Bluetooth LE-apparaat, zoals een bloedglucosemeter, moet vragen om toegang tot locatiebepaling als een van de benodigde rechten.

Om transparant te zijn en de technische vereisten na te leven, vragen we daarom aan jou om toestemming te geven voor locatieservices. Hoewel het heel onwaarschijnlijk is dat we locatiegegevens zouden ontvangen, moeten we dus toch om die toestemming vragen voor het koppelingsproces. Je kunt de locatieservices weer uitschakelen nadat het koppelen is voltooid.