Hvorfor krever dere at posisjonstjenester er slått på for å koble til?

Det høres litt merkelig ut at vi ber om dette, men kort sagt, så ønsker vi ikke å motta informasjon som vi ikke har fått tillatelse til å motta.

Vår personvernansvarlige undersøkte litt rundt dette, og dette fant vi ut:
Google har besluttet å BARE tillate skanning og tilkobling av Bluetooth LE-enheter hvis "samtykke til posisjonstilgang" er gitt. Begrunnelsen deres er at skanning og tilkobling av Bluetooth-enheter kan vise nettvarder for Bluetooth LE-posisjon og dermed avsløre brukerens posisjon for appen som skanner.
(Dokumentert her https://developer.android.com/guide/topics/connectivity/bluetooth-le )

Ved å kreve dette samtykket har brukeren av Android-mobiltelefoner mulighet til å gjenkjenne mulig eksponering. Så alle apper (som mySugr) som implementerer tilkobling til en Bluetooth LE-enhet (f.eks. blodsukkerapparat), må gi samtykke til posisjonstilgang som et av de nødvendige samtykkene.

Så for å være åpne og følge tekniske krav, ber vi om at du gir ditt samtykke. Selv om det er veldig usannsynlig at vi vil motta noen posisjonsdata, så må vi be om samtykke for tilkoblingsprosessen, fordi det er en liten mulighet for det. Du kan slå det av etter at du har koblet til.