Vad kan jag göra om dagboksappen inte ansluter till min Accu-Chek Guide-mätare?

Det kan hända att dagboksappen inte ansluter till Accu-Chek Guide-mätaren. Men oroa dig inte utan försök först med de här stegen:

⚠️ OM du har NÅGRA andra diabetesappar installerade på din iPhone går du till Inställningar > (appens namn) och INAKTIVERAR Bluetooth för den appen. Mätaren kommer inte att ansluta och importera till mySugr appen om den tidigare har anslutits till en annan app. ⚠️

På Accu-Chek-mätaren:

• Klicka på OK för att slå på mätaren
  • Gå till Inställningar och klicka på OK
  • Gå till Trådlöst och klicka på OK
  • Gå till Koppling och klicka på OK
  • Gå till Ta bort koppling och klicka på OK
  • Markera den enhet som du vill ta bort från mätaren
  • Klicka på OK
  • Du bör nu se ett meddelande som säger “Borttagen: (enhetens namn)” med en stor bock mitt på skärmen

Ta sedan bort kopplingen från din smartphone:

iPhone:

* Först måste du kontrollera att notiser är aktiverade för mySugr appen. Det behövs för att kunna koppla. Gå till Inställningar -> Notiser -> och hitta mySugr. Se till att brytaren visar grönt.
* Kontrollera också att platstjänster är aktiverade för mySugr appen. Gå till Inställningar -> Sekretess -> Se till att brytaren är grön.
* Du måste också inaktivera strömsparläge (om det är aktiverat) -> för att göra det: gå till Inställningar -> svajpa ner och trycka på “Batteri” -> inaktivera strömsparläge.
* Slutligen måste du - om du har uppdaterat till iOS 13 eller nyare - öppna dina iPhone-inställningar och svajpa ner till mySugr appen. Slå sedan på brytaren för Bluetooth (så att den visar grönt) så att appen kan komma åt dina Bluetooth-anslutningar. Detta är avgörande för att du ska kunna importera data från dina anslutna enheter.

När nu alla grundinställningar är avklarade provar vi kopplingsprocessen igen:
Ta bort den gamla kopplingen från Bluetooth:

• Gå in i Bluetooth-inställningarna på din iPhone
  • Alla anslutna enheter listas
  • Bredvid din anslutna Accu-Chek-mätare ser du en liten symbol (“i” i en cirkel)
  • Tryck på symbolen och en ny skärm med valmöjligheten “glöm den här enheten” visas
  • Tryck på “glöm den här enheten” och bekräfta
  • Mätaren är inte ansluten till din smartphone längre

Ta bort kopplingen från mySugr anslutningarna:

• Öppna mySugr appen och gå till “Anslutningar” i flikmenyn längst ner på skärmen
  • Välj din mätare och tryck på “inaktivera”
  • Starta om telefonen.

Nu väntar sanningens ögonblick: Öppna mySugr applikationen och försök koppla igen.

Android:

• Aktivera först platstjänster för mySugr appen under kopplingsprocessen. Du kan stänga av funktionen igen när du är klar. Inställningar > Appar > mySugr > Platstjänster. Kontrollera att funktionen är aktiverad.
  • Gå in i Bluetooth-inställningarna på din Android-enhet
  • Alla anslutna enheter listas
  • Bredvid din anslutna Accu-Chek-mätare ser du en liten kugghjulssymbol
  • Tryck på den och ta bort kopplingen/radera mätaren från din smartphone (formuleringen kan skilja sig från smartphone till smartphone)
  • Mätaren är inte ansluten till din smartphone längre
  • Öppna dagboksappen och gå till “Anslutningar” i sidomenyn
  • Välj din Accu-Chek-mätare och tryck på “inaktivera”

Låt oss nu försöka rensa Bluetooth-cachen (endast Android)

• Öppna Inställningar och tryck på Appar.
  • Tryck på de 3 prickarna i det övre högra hörnet och välj Visa systemappar
  • Hitta Bluetooth och tryck sedan på Rensa cache och Radera data
  • Starta om telefonen.

När telefonen har startats om öppnar du mySugr appen och försöker koppla igen.

-------------------------------------------------------------------------------------------
**Observera: Upp till 3 mätare med samma enhetsnamn (Guide, Guide Me osv.) kan kopplas med en iOS-enhet, men bara 1 mätare med samma enhetsnamn kan kopplas med en Android-enhet.