Vad är Apple Hälsa och vad får jag ut av det?

Med appen Apple Hälsa kan du samla alla dina tränings- och hälsodata på ett och samma ställe. Men vad får du ut av det? Jo, du kan synkronisera data från dagboken med appen Hälsa och vice versa. Smart, eller hur? Naturligtvis är det du som är chefen och bestämmer om du vill tillåta detta och vilka data du vill dela.

Gå till inställningarna i dagboken för att styra vilken information som delas med appen Hälsa.

Om du bestämmer dig för att använda Apple Hälsa och ger mySugr Dagboken tillåtelse att kommunicera med den appen, bör du veta att den endast synkroniserar nya data från mySugr till appen Hälsa. Tidigare data från din dagbok kommer inte att synkroniseras eller läggas till i appen Hälsa. DÄREMOT kommer tidigare data som finns i Apple Hälsa att börja läggas till i mySugr när du ger mySugr tillåtelse att ”läsa” de data som finns där.

När du är klar, är det väldigt enkelt att ansluta till Apple Hälsa i din mySugr app. Tryck bara på ”Anslutningar” längst ner på skärmen i navigeringsfältet. Då ser du Apple Hälsa som ett alternativ för anslutning. Tryck på det och tryck på den stora gröna anslutningsknappen så är allt klart!

ANMÄRKNING: Vi upptäckte nyligen ett ovanligt beteende för data som kommer från vissa tredjepartsappar (till exempel den ofta använda appen MyFitnessPal) och som skrivs till Apple Hälsa. Beroende på hur dessa appar för in sina data i Apple Hälsa, har vi inaktiverat automatiskt godkännande av synkronisering av data från dessa appar till mySugr.

Vi ser regelbundet över dessa appar, så om du plötsligt inte längre ser data i din mySugr app som du tidigare kunde importera, vill vi gärna att du kontaktar oss så kan vi meddela dig om den appen är en som har inaktiverats.

Men oroa dig inte – vi tittar noga på appar från fall till fall, godkänner de vi kan och försöker komma med lösningar och alternativa idéer för allt annat. Så skulle du få problem vid försök att synkronisera data från en tredjepartsapplikation med mySugr Dagboken via Apple Hälsa vill vi gärna att du hör av dig till oss! Skicka oss ett meddelande via Hjälp-knappen nere till höger och berätta vilken app du använder, så kontaktar vi dig för att kolla upp den.