Kan jag stänga av monstret?

Vår maskot monstret går inte att stänga av, eftersom monstret är hela idén bakom appen (japp, vi har barnasinnet kvar!). Det finns där för att göra dig glad och vara en följeslagare under dagen när du registrerar värden och hanterar ditt blodsocker.

Varför ett monster?

Diabetes kan kännas grymt ibland. Hur många gånger har du inte gjort allting rätt, följt alla regler och anvisningar till hundra procent – och ändå gick det snett! Då vill du bara slå sönder sina diabetesgrejer i tusen bitar, eller hur? I sådana stunder känns ditt diabetesmonster som en fiende!

När allt går bra och ditt blodsocker samarbetar känns det toppen. Ditt diabetesmonster i mySugr appen hoppar omkring, skrattar och ger ifrån sig lustiga ljud. Allt flyter på, och ditt diabetesmonster känns mer som en vän eller ett husdjur. Visste du att du kan kittla det och till och med ge det ett namn?

Det går alltså inte att gömma monstret, men om du vill kan du stänga av ljuden som det gör!

Så här stänger du av monsterljud (iOS):

• Tryck på knappen ”Mer” i det högra hörnet i navigeringsfältet längst ned
  • Tryck på den lilla kugghjulssymbolen för ”Konto & inställningar”
  • Scrolla ner till ”Mitt monster”
  • Ställ det lilla reglaget bredvid ”Monsterljud” i ”av”-läget (reglaget blir vitt)

Så här stänger du av monsterljud (Android):

• Leta reda på och tryck på ”Mer” i navigeringslisten längst ner till höger på skärmen
  • Tryck på den lilla kugghjulssymbolen för ”Konto & inställningar”
  • Öppna fliken ”Inställningar” längst upp på skärmen
  • Ställ det lilla reglaget bredvid ”Monsterljud” i ”av”-läget (reglaget blir vitt)