Hur ändrar jag min diabetestyp eller mitt diagnosår?

Din diagnos kanske har ändrats på grund av nya laboratorieupptäckter som din läkare gjort, som när till exempel vissa personer med Typ 2 visar sig ha LADA (står för “Latent Autoimmune Diabetes in Adults”).

Det är jätteenkelt att uppdatera diagnosändringen i appen tillsammans med diagnosåret. Så här gör du:

iOS:

• Öppna mySugr appen och tryck på Mer längst ned till höger på skärmen.
  • Tryck på Konto & inställningar längst upp.
  • Under ”Grundläggande behandlingsinformation” ser du Diabetestyp, Kön, Födelsedatum och År för
  • diagnos.

Android:

• Öppna mySugr appen och tryck på Mer längst ner till höger på skärmen.
  • Tryck på Konto & inställningar.
  • Tryck på Behandling.
  • Tryck på översta raden där det står ”Diabetestyp”.
  • Här kan du ändra ditt tidigare val så att uppgifterna blir uppdaterade.
    När du ändå är där kan du om du vill uppdatera dina övriga personliga uppgifter såsom år för diagnos, insulinbehandling etc. Ju mer information du kan ge din coach desto bättre kan hen hjälpa dig att tämja diabetesmonstret!